De ce sa ai o nunta diferita?

Nu mai bine ai o nunta ca toate celelalte? Mi se pare mult mai simplu sa alegi un all inclusive de la restaurantul la care ai platit deja avans. Ei au oricum fete de masa si huse de scaune si ai vazut tu niste vaze care parca ar merge cu ideea ta. Ce daca is verzi si tu vrei mov. E ok, acum important e sa fie totul bine la nunta si sa nu te stresezi prea tare. Nu-ti prea plac nici modelele alea de huse, nu e ivoire, e un fel de alb murdar, dar si vara-ta le-o avut si nu aratau chiar atat de rau.

Vazele parca sunt prea mari si penele nu sunt pe gustul tau, dar doamna de la sala a zis ca si la fiica-sa au fost pene si toata lumea a fost incantata. “Se poarta penele anul asta”. Asa ca inchizi ochii si te gandesti ca macar rochia va fi speciala. Pana la urma, tu esti in centrul atentiei, nu sala.

Mergi la zece magazine de rochii de mireasa. Ai visat intotdeauna la o rochie scurta, dar ajungi să probezi rochii de printesa. Realizezi repede ca sunt prea grele si printesa din tine incepe sa se simtă incorsetata.

Ai fi vrut sa-l angajezi pe fotograful ala pe care il urmăreşti de cand ai inceput sa te gandesti la nunta, dar matusa are un frate care se ocupa de foto-video si pretul e la jumatate. Incepi sa te gandesti la buget si ca poate mai poti taia de pe undeva, asa ca alegi invitatiile cu dantela, ca sunt la oferta.

Cu muzica ai rezolvat repede, e inclusa in pretul de la sala. Domnul de acolo se lauda ca nu a ratat niciodata friptura cu Marsul Radetzky si ca are un vals special pentru dansul mirilor. Nu mai ai nevoie de candy bar, chiar daca ti-ai dorit, dar ai vazut la sala ca au fantana de ciocolata.

Incet, incet, ti se contureaza nunta. O vezi la final, cand totul e gata. Te gandesti ca poate ai fi vrut o nunta altfel, mai hoha, mai sarita de pe fix. Cu vaze mici si flori de camp. Fara huse si funde. Cu barbati imbracati in cavaleri la intrare. Cu pocale in loc de pahare. Cu muzica te preferata, nu cu Meniaito. Tragi adanc aer in piept.

E nunta de vis, dar nu e nunta pe care ai visat-o.

Cu drag,

Oana

Text publicat in 24FUN