Concept HOHA: Nunta românească

Când România s-a întâlnit cu America tocmai în Italia, a fost un sealed deal, cum spun americanii. Adrian și Paige s-au căsătorit oficial în America, însă și-au dorit o nuntă românească.

cover

A fost momentul nostru să demonstrăm că nunțile românești sunt printre cele mai frumoase din lume, iar nuntașii din România au avut sarcina de a le arăta invitaților străini că nimeni nu știe să se prindă în horă mai bine ca noi.

O mare bucurie pentru moroșanca Alina, care a apelat la zestrea primită de la bunică pentru a condimenta decorul nunții. 🙂

colaj

Centerpice-ul meselor a fost decorat natural. Am vrut să transmitem ideea că te afli în ograda bunicii, cu flori naturale, în diferite suporturi. Practic, fiecare masă a avut un alt centerpiece. 🙂

centerpiece

Nu am uitat să adăugăm puțină “Românie”, prin prezența discretă a tricolorului în ceștile de pălincă.

detaliu_steag

Un alt detaliu pe care l-am folosit la sugestia miresei au fost chiar macrameurile făcute de bunica mirelui. O super idee, care a arătat minunat!

flori_si_macrameuriNu toate mesele au avut același ghiveci pentru flori, pentru că nu am vrut să fie o unitate școlărească. Până la urmă, și peisajele din România sunt orice altceva decât liniare. Am folosit ulcele, suporturi de lemn sau vaze cu motive populare.

table_seating

Prezidiul a fost aranjat și el natural, mirii și nașii dorind să se simtă cât mai aproape de nuntași, astfel încât am gândit o masă în semicerc, care le permitea acces vizual total asupra sălii.

prezidiu

Stergarele de pe prezidiu sunt moștenire de famile (noroc cu jumătatea moroșancă din HOHA) și au deja 3 generații, iar tablourile de jos reprezintă un mire și o mireasă în ziua nunții.

tablouri_maramuresene

Un prezidiu atipic, care a răspuns exact nevoilor mirilor!

prezidiu_detaliu

Unul din principalele puncte de atracție ale nunții a fost copacul cu oale din Maramureș.

Tradiția spune așa: cu cât o familie este mai înstărită, numărul oalelor este mai mare. Oalele au diferite culori. Dacă în vârful copacului este o oală de culoare roșie, atunci înseamnă că la familia respectivă este o fată de măritat.

Am vrut neapărat să aducem această tradiție la nuntă, pentru Paige. 🙂

copac_oale

Candy bar-ul a fost apreciat atât de români, care și-au regăsit prăjiturile din copilărie, dar și de străini, care au interacționat (unii pentru prima dată) cu bunătățile noastre dulci. Nu, nu a fost o nuntă cu macarons (nu s-ar fi potrivit deloc pe conceptul nunții), dar am avut cele mai bune amandine din tot Sălajul!

candy_bar

candy_bar1

candy_bar2

candy+fruit_barUn alt colț special al nunții a fost masa cu mesaje.

masa_mesaje1

Invitații au avut la dispoziție o carte de oaspeți, în care să își poată lăsa gândurile pentru Paige și Adrian. Cartea de oaspeți a fost realizată de Paige și a inclus informații în două limbi: română și engleză. Din carte, invitații au aflat povestea mirilor, dar și obiceiuri și detalii despre cele două țări.

detaliu_carte_oaspeti

Dicționarul româno-englez a ajutat la legarea multor prietenii în aceea zi.detaliu_plicuri

dictionar

Dacă americanii spun “piece of cake”, la noi e “felie de tort”.  De asemenea, ai nevoie de puțin ajutor să înțelegi ce vrea un român să spună prin “a îngropa securea”. Iată de ce era nevoie de un dicționar. 🙂

pieceofcake

Poate că nu avem autostrăzi sau turismul pe care l-ar merita această țara. Nu avem multe. Dar avem un adevăr fundamental, pe care am vrut neapărat să îl transmitem și invitaților străini: Palincă is always there for you!

Și, Doamne, câtă bucurie aduce acest adevăr! :))

palinca

Masa pe care am așezat cartea de oaspeți a fost decorată cu două rame. Una cu pozele părinților și bunicilor mirilor, cealaltă cu poze ale proaspetei familii. Un detaliu frumos și sensibil, care a fost extrem de apreciat de invitați.

masa_mesaje2

masa_mesaje

Buchetul miresei a fost delicat și natural.

buchetul_miresei

Nu suntem fanele mărturiilor clasice, dar vorba aia, palincă understands, așa că mărturiile cu ambrozia românească au fost un must! Așa au aratat tortul și mărturiile nunții românești.

tort_marturie

Adrian și Paige, vă mulțumim că ați pariat pe noi și vă dorim o viață atât de frumoasă precum o petrecere românească! 🙂

paige

Vezi si:  nunta papiontravel weddingnature weddingarabian weddingrustic wine weddingflower weddingrock’n’roll weddingcamping weddingnunta victorianalive, love, belive, rock glam wedding